Фото: росЗМІ

Путін натякнув, що Росія технічно готова до ядерної війни із Заходом

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що країна-агресорка з технічного погляду готова до ядерної війни та має для цього нову сучасну зброю.

Так, в інтерв'ю російському пропагандисту Дмитру Кисельову кремлівський диктатор розповів, що на сьогодні ще не було потреби застосовувати тактичну ядерну зброю у війні проти України.

"З військово-технічного погляду ми, звісно, готові. Вони (ядерні сили, — ред.) у нас постійно перебувають у стані бойової готовності", — сказав Путін.

На думку президента РФ, між США і Росією є приблизний паритет щодо таких ракет, але ядерна тріада (стратегічні наступальні збройні сили, що включають три компоненти: стратегічна авіація, міжконтинентальні балістичні ракети та атомні підводні ракетоносці, — ред.) в Росії "більш сучасна". До того ж він зауважив, що у тому випадку, якщо Сполучені Штати проведуть ядерні випробування, Росія може зробити те саме.

"У нас є свої принципи. Вони кажуть, що ми готові застосовувати, зокрема, будь-яку зброю, якщо йдеться про існування російської держави, заподіяння шкоди нашому суверенітету і незалежності. У нас же все прописано в нашій стратегії, ми її не змінювали", — запевнив Путін.

Водночас, за словами російського диктатора, якби США зважилися відправити свої війська в Україну, країна-агресорка розцінила б такий крок так само, як і введення американських військ на російську територію.

"Я ж сказав, що Байден — представник традиційної політичної школи... Там, окрім Байдена й інших, вистачає фахівців у сфері російсько-американських відносин і у сфері стратегічної стриманості. Тому не думаю, що тут усе мчить так у лоб, але ми до цього готові", — наголосив Путін.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Росія розробляє ядерну космічну зброю, яка завдяки енергетичній хвилі під час вибуху може вивести з ладу величезну кількість комерційних і урядових супутників. Аналітики CNN пояснили, що знищення супутників вплине на мобільний зв'язок, оплату рахунків, роботу інтернету тощо.

Сполучені Штати Америки звернулися до Китаю й Індії стосовно розробки Росією ядерної космічної зброї. Вашингтон сподівається, що Пекін та Нью-Делі можуть вплинути на Москву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2024 16:12