Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін пригрозив Фінляндії "системами ураження" на кордоні

Російський президент Володимир Путін заявив, що не розуміє, чому Фінляндія вирішила стати членом НАТО. За його словами, під час багатьох десятиліть фінського нейтралітету між ними начебто не існувало непорозумінь. А зараз біля кордону Фінляндії з'являться російські системи ураження.

На цю тему кремлівський диктатор розмірковував під час інтерв’ю російському пропагандисту Дмитру Кисельову.

Путін заявив, що Росія та Фінляндія мали "ідеальні відносини" без жодних претензій одне до одного. Саме тому він "не розуміє", чому в Гельсінкі після початку повномасштабної війни Росії проти України взяли курс на вступ до НАТО.

"У нас і військ там не було, ми всі війська забрали з фінського кордону. Навіщо вони це зробили? Як на мене, суто з політичних міркувань. Напевно, дуже хотілося бути членами західного клубу під якоюсь "парасолькою", — сказав Володимир Путін.

Російський диктатор додав, що вважає це "безглуздим кроком" для національних інтересів Фінляндії.

"Але це їм вирішувати, і вони так вирішили. У нас не було там військ, тепер будуть. Не було систем ураження, тепер з’являться", — фактично пригрозив очільник Кремля.

До речі, в Росії розпочали погрожувати Фінляндії через наміри вступити у НАТО ще до того, як у Гельсінкі остаточно визначилися з рішенням подавати заявку; у тому числі Міністерство закордонних справ Росії обіцяло відповідь "військово-технічного та іншого характеру".

На початку 2023 року міністр оборони Росії анонсував створення в Карелії нового армійського корпусу, до якого увійшли три мотострілецькі та дві десантно-штурмові дивізії. Тоді ж анонсували створення Ленінградського військового округу. Експерти це пов’язують у тому числі й зі вступом Фінляндії в НАТО.

Нагадаємо, в лютому прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що Фінляндія дуже добре підготовлена до відбиття агресії з боку Російської Федерації. Водночас, додав він, усім необхідно усвідомити, що Росія є загрозою для кожної країни Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2024 15:19