Фото: соцмережі

Герб СРСР на щиті Батьківщини-матері: у Мінкульті сказали, коли і на що замінять

На щиті постаменту "Батьківщина-мати" замінять заборонений герб СРСР. Незабаром там буде зображено державний герб України — Тризуб. 

Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону.

Він зауважив, що початковий етап заміни символіки вже розпочався. Ведуться попередні роботи.

"Наразі готується проєктна документація, щоб зрозуміти, як і як краще його знімати, які роботи там мають бути проведені. Але, так, ми плануємо це робити", — пояснив чиновник.

Що відомо про пам'ятник Батьківщині-матері 

Постамент відкрили у 1981 році. Батьківщина-мати вважається найвищою монументальною скульптурою в Європі, її висота з постаментом сягає 102 метрів. Розташована на високому правому березі річки Дніпро. Автор монумента — народний художник СРСР скульптор Василь Бородай. На щиті у руці Батьківщини-матері зображений радянський герб. У 2022 році у додатку "Дія" 85% із 800 тисяч українців проголосували за те, щоб замінити його тризубом.

Нагадаємо, на Львівщині демонтаж пам’ятника радянських часів відклали до осені. Причиною стали лелеки, які звили гніздо на фігурі Матері-Батьківщини.

В Україні на тлі війни з Росією активно почали зносити пам'ятники радянським діячам. У багатьох містах активно руйнують монументи, а у деяких навіть викидають їх просто на смітник.

Також повідомлялося, що Польща вслід за Україною взялася зносити радянські пам'ятники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.05.2023 20:49