Володимир Зеленський. Джерело: Telegram-канал українського президента

"Голос країн Затоки важливий": Зеленський обговорив "Формулу миру" з шейхом ОАЕ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Об’єднаних Арабських Еміратів — шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном. Лідери двох країн обговорили можливість довготривалої фінансової підтримки з боку ОАЕ.

Про це Володимир Зеленський написав у своїх соціальних мережах.

"Подякував за підтримку українського суверенітету, територіальної цілісності та за сприяння в обміні полоненими. Повернення людей додому — пріоритет для України, тому розраховуємо на подальшу активну роль Еміратів", — зазначив він.

Український лідер також додав, що Україна вдячна Еміратам за гуманітарну допомогу.

"Минулого тижня ми отримали велику партію — понад півтори тисячі — генераторів. В умовах російського повітряного терору така допомога критична", — заявив він.

Окрім того, лідери двох країн обговорили можливість довготривалої фінансової підтримки з боку ОАЕ, а також взаємодію в реалізації "Формули миру". До того ж Зеленський розповів про початок підготовки до Глобального саміту миру та запросив Об’єднані Арабські Емірати приєднатися до процесу.

"Голос країн Затоки для нас важливий", — наголосив президент України Володимир Зеленський.

Раніше сьогодні президент України розповідав, що Україна поглиблює діалог з країнами Балкан, зокрема, Албанією. Триває робота щодо розширення програм із підготовки військових у цих країнах.

Нагадаємо, що 18 січня Володимир Зеленський провів розмову з французьким лідером Еммануелем Макроном. Вони обговорили нові напрямки, за якими Франція допомагатиме нашій країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.01.2024 18:52