Володимир Зеленський і Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

"Розмова, що надихнула": Зеленський назвав "позитивні речі", про які домовився з Макроном

У четвер, 18 січня, президент України Володимир Зеленський провів розмову з французьким лідером Еммануелем Макроном. Вони обговорили нові напрямки, за якими Франція допомагатиме нашій країні.

Про це Володимир Зеленський розповів під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Дуже позитивна розмова, така, що реально надихає", — схарактеризував спілкування з президентом Франції Макроном український лідер.

Він додав, що подякував за створення артилерійської коаліції в межах нашого оборонного формату "Рамштайн" і за готовність Франції надати Україні саме цього року десятки "цезарів" — дуже результативних систем артилерії та снарядів до них.

"Також будемо й надалі посилювати нашу протиповітряну оборону, дякую Франції за сильні рішення", — наголосив український президент.

За його словами, сьогодні, звичайно, також обговорили ситуацію на полі бою в Україні — деталі та перспективи. Відповідно, домовилися про те, що важливо включити в новий оборонний пакет, який Франція зараз готує.

"Й, окрім усього, обговорили роботу з Францією щодо безпекових гарантій для України. Ми готуємо двосторонню угоду. Еммануелю, пане Президенте, ще раз дякую", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час відеозвернення вкотре зауважив, що фактично у всіх російських ракетах є іноземні компоненти. Тому Заходу необхідно максимально блокувати шляхи обходження Росією санкцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.01.2024 22:34