Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Ініціатива має бути в України": після повернення з Давоса Зеленський провів Ставку

У середу, 17 січня, на Ставці верховного головнокомандувача обговорили дії на стратегічному рівні. Зокрема, перспективи для збереження ініціативи за Україною. Ставка відбулася після проведення у швейцарському Давосі міжнародного економічного форуму.

Про це Володимир Зеленський повідомив під час вечірнього відеозвернення.

"Провів Ставку. Оперативний рівень — ситуація на фронті зараз. Доповідали командувачі. Різні напрямки. Схід. Південь. Також північ — протидія диверсійним групам, укріплення кордону", — зазначив він.

За його словами, відбувся і стратегічний рівень обговорення, тобто обговорили плани на цей рік.

"І не тільки оборонні. Україна потребує амбітної, активної перспективи. Щоб саме в нашої держави була ініціатива, а не у ворога. Щоб саме від українських дій залежало завершення війни. Світ підтримує тих, хто має перспективу. І це фундаментальне завдання — зберегти ініціативу, щоб була можливість ставати сильнішими", — наголосив український президент.

Він також розповів про підсумкову нараду після всіх зустрічей і перемовин — офіційного візиту у Швейцарію, участі у Давоському форумі. Зеленський запевни, що там відбулося багато хороших, корисних зустрічей з представниками Європи, Америки, Африки, Азії, і з політиками, і з лідерами бізнесу.

Сьогодні ж український лідер провів окрему нараду з міністром оборони, де обговорили підготовку більшої кількості сил для нашої держави.

Також відбулася нарада з правоохоронцями. Зокрема, був на нараді голова Служби безпеки України. Основна доповідь — щодо протидії колаборантам, щодо знищення логістики ворога.

Нагадаємо, що Зеленський закликав у Давосі партнерів не експериментувати із затягуванням щодо фінансової допомоги для нашої держави. За його словами, це "страшний експеримент", наслідки якого можуть загрожувати усьому світові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 22:43