Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Як боротися з тим, що Росія обходить санкції: Зеленський провів нараду із зовнішньою розвідкою

Фактично у всіх російських ракетах є іноземні компоненти. Тому Заходу необхідно максимально блокувати шляхи обходження Росією санкцій.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

"Продовжуємо нашу комунікацію з партнерами й щодо санкцій проти Росії — їхньої повної дії. Усі наші дипломатичні представники мають активізуватися, щоби партнери реагували активніше на кожен випадок обходження санкцій з боку Росії", — зазначив він.

За його словами, це не просто абстрактне питання — це про те, як держава-терорист виробляє зброю, зокрема, ракети. Адже у всіх російських ракетах є десятки критично важливих компонентів, вироблених за кордоном, і багато з них — компаніями з вільного світу.

"Сьогодні відбулася відповідна доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки України Олександра Литвиненка. Чіткі факти. Тож блокувати шляхи обходу Росією санкцій — це буквально блокувати терор. Я вдячний усім партнерам, які це розуміють, та кожному та кожній у світі, хто допомагає нам у відповідній роботі", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповідав, що іноземні запчастини є не лише в російських ракетах та ударних дронах, але й в літаках та гелікоптерах держави-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.01.2024 21:14