Фото: НОК України

Гроші підуть на ЗСУ: Харлан виставила на аукціон особливу шаблю з Олімпіади (відео)

Ольга Харлан, яка є дворазовою олімпійською чемпіонкою, виставила на благодійний аукціон свою шаблю. Українка завдала нею переможний укол у фіналі паризької Олімпіади у командних змаганнях.

Про це йдеться у дописі благодійного фонду Сергія Притули в Instagram. У дописі йдеться про те, що фонд оголошує аукціон з продажу шаблі Ольги Харлан. 

"Найтитулованіша українська спортсменка в історії олімпійських ігор передала нам шаблю, якою було завдано переможного удару в фінальному поєдинку з фехтування на Олімпійських Іграх в Парижі. Ця шабля вже принесла золото Україні, а ми зробимо так, щоб вона принесла користь на фронті!" — повідомляє фонд Сергія Притули.

У фонді наголосили, що усі вторговані кошти підуть на закупівлю автоматизованих турелей "ШаБля".

"15 серпня о 19:00 на сторінках Facebook та Youtube Сергія Притули ви можете поборотися за цю шаблю! Окрім цього ми створюємо банку, де кожен з вас за донат від 200 гривень і кратно стане учасником розіграшу прапора з автографом Олі Харлан. А той хто зробить найбільший донат на банку отримає опцію "Кава з Ольгою Харлан", — додали у фонді Сергія Притули.

Нагадаємо, у неділю, 11 серпня, олімпійська збірна України завершила виступ на Іграх у Парижі. В активі наших спортсменів 12 нагород — три золоті медалі, п'ять срібних та чотири бронзові. Такий результат приніс нашій збірній 22 сходинку у загальному заліку Олімпіади.

Варто зазначити, що Сполучені Штати Америки в останній день Олімпійських ігор у Парижі випередили Китай у підсумковому медальному заліку. Це сталось завдяки золотій медалі в жіночому баскетбольному турнірі, фінал якого був останнім змаганням на Іграх.

Україна делегувала двох представників на церемонію закриття Олімпійських ігор у Парижі. Прапороносцями стали срібні призери Олімпіади-2024 Парвіз Насібов та Людмила Лузан.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.08.2024 18:14