Фото: Вікіпедія

Грузія не проводитиме жодних консультацій з Україною щодо Саакашвілі, — голова правлячої партії

Уряд Грузії виключив можливість консультації з Україною щодо справи екс-президента Михеїла Саакашвілі. Таку заяву зробив голова правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе.

Про це пише 1TV.

Відзначимо, міністерство закордонних справ Грузії назвало "крайньою формою ескалації" пропозицію України відправити посла Георгія Закарашвілі до Тбілісі для проведення консультацій щодо стану здоров'я Саакашвілі. 

Іраклій Кобахідзе заявив, що посол Грузії в Україні Закарашвілі перебуває в Україні з початку війни, на відміну від послів інших стратегічних партнерів України.

"Попри те, що в Києві стояли російські танки, наш посол перебував в українській столиці щодня і багато чим опікувався. Його внесок у гуманітарну та політичну підтримку був вирішальним. Зважаючи на це, рішення української влади є образливим і прикрим. Однак, зауважень робити не будемо. Ми маємо намір зберегти нашу односторонню дружбу з українською владою", — сказав він.

Нагадаємо, що 3 липня третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі нажахав станом свого тіла під час засідання Тбіліського міського суду у справі про розгін мітингу у 2007 році. Україна неодноразово закликала офіційний Тбілісі зупинити знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до нашої держави. Наші партнери у координації з Україною також пропонували різні опції порятунку.

Після цього президент Володимир Зеленський вкотре закликав грузинську владу передати Україні громадянина України Михайла Саакашвілі для необхідного лікування і догляду. 

Відомо, що ще на початку квітня поточного року Міхеіл Саакашвілі повідомив про різке погіршення стану свого здоров’я. Він зазначив, що помирає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.07.2023 15:59