Фото: Офіс президента

"Росія руками грузинської влади вбиває Саакашвілі": Зеленський виступив з рішучою заявою

Стан здоров'я Міхеіла Саакашвілі викликав стурбованість у президента України Володимира Зеленського. Росія руками грузинської влади вбиває громадянина України.

Таку заяву у Telegram зробив Володимир Зеленський.

У понеділок, 3 липня, третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі нажахав станом свого тіла під час засідання Тбіліського міського суду у справі про розгін мітингу у 2007 році.

За словами глави держави, Україна неодноразово закликала офіційний Тбілісі зупинити знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до нашої держави. Наші партнери у координації з Україною також пропонували різні опції порятунку. 

"Сьогодні я доручив Міністерству закордонних справ викликати Посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею", — написав президент.

Зеленський вкотре закликав грузинську владу передати Україні громадянина України Михайла Саакашвілі для необхідного лікування і догляду. 

"І закликаю наших партнерів — звернутись, не ігнорувати цю ситуацію та врятувати цю людину. Жодна влада в Європі не має права страчувати людей, життя — це базова європейська цінність", — додав президент.

Нагадаємо, на початку квітня поточного року Міхеіл Саакашвілі повідомив про різке погіршення стану свого здоров’я. Він зазначив, що помирає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2023 20:46