Фото: соцмережі

ХАМАС демонструє українську зброю: у Міноборони вказали на фейк російської пропаганди

Російські пропагандисти поширюють відео, на якому, начебто, представники терористичного угрупування ХАМАС демонструють українську зброю. Зокрема арабською мовою стверджується, що саме Україна продала терористам західні зразки озброєння. 

Про це повідомляє Military Media Center, що координується Міноборони України.Зазначається, що відео триває лише 12 секунд і викликає багато сумнівів. 

"Слід зазначити, що по суті, українці не могли б цього зробити, адже наші західні партнери пильно слідкують за озброєнням та військовою технікою, які вони нам постачають для боротьби з російським агресором", — йдеться у повідомленні.

У Military Media Center наголосили, що відео нашвидкуруч зняте якимось з російських центрів інформаційно-психологічних операцій. 

"Таким чином росіяни намагаються виправдати себе і створити ілюзію того, що вони непричетні до терористів з ХАМАС. Ну ми то знаємо про зустрічі високопосадовців РФ з лідерами та членами терористичної організації. Терористи давно співпрацюють з терористами", — написали у медійному майданчику Сил оборони.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, Кремль, ймовірно, використає атаку ХАМАС на Ізраїль для просування наративів про зменшення підтримки та уваги США і Заходу до України. Аналітики зауважили, що у Росії вже почали розносити ідею, що нібито Захід зневажливо ставиться до конфлікту на Близькому Сході на користь підтримки України. Так, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що США повинні займатись врегулюванням конфлікту між Ізраїлем та палестинцями, а не допомагати Україні захищатись від агресії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2023 18:22