Фото: ДПСУ

Хотіли вночі переплисти Тису: прикордонники затримали групу ухилянтів, які тікали до Румунії

Поблизу кордону з Румунією затримано групу чоловіків призовного віку. Ухилянти планували переплисти Тису та втекти за кордон.

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

Вказується, що шестеро порушників прямували до Тиси, щоб через річку потрапити в Румунію. Чоловіки заздалегідь готувалися до втечі. Вони знайшли організаторів незаконного перетину кордону, які обіцяли безпечний перетин державної межі за винагороду. Свої  послуги вони оцінювали від 5000 до 10000 євро.

"Плавців" зупинили прикордонники за 100 метрів від кордону. Стосовно затриманих ухилянтів склали протоколи про адмінправопорушення.

Скільки чоловіків щодня намагаються незаконно перетнути кордон

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що прикордонники щодня викривають на спробах незаконно перетнути кордон за підробленими документами або підкупу до 10 чоловіків. Найбільше спроб незаконного перетину кордону стається на межі з Молдовою та Румунією.

Також продовжуються випадки спроб незаконного перетину кордону на "зеленій ділянці". Їх, словами Демченка, більше. Водночас він додав, що кордон посилений, а групи прикордонників разом із правоохоронцями діють і в прикордонній зоні, щоб завчасно викривати спроби незаконного перетину кордону.

Нагадаємо, раніше працівники Державної прикордонної служби затримали сімох порушників на кордоні з Молдовою. У затриманні прикордонникам допомагав службовий пес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.04.2024 18:46