Фото: сайт Національної поліції

Хотів привітати дружину з днем народження: у Києві затримали чоловіка, який запустив салют на дитмайданчику

У Києві поліцейські затримали чоловіка, який 23 серпня вночі запустив феєрверк на дитячому майданчику у дворі багатоповерхівки. 

Про це йдеться у повідомленні поліції Києва. Правоохоронці нагадали, що в Україні заборонено використання феєрверків, салютів і петард.

Інцидент трапився у Дніпровському районі, на вулиці Макаренка. Після того, як поліцейські отримали повідомлення, що невідомий запустив салют, вони оперативно виїхали на місце події та знайшли причетного до хуліганських дій. Ним виявився 37-річний житель Дніпровського району.

чоловік, який запустив феєрверк у Києві

Фото: поліція Києва

"Мешканці, почувши вибухи, вибігли на вулицю, де спільно з членами добровольчого формування територіальної громади затримали зловмисника та передали поліцейським", — розповіли у поліції у поліції.

Чоловік пояснив, що хотів привітати з днем народження дружину. Під час обшуку у квартирі слідчі вилучили залишки феєрверка. Тепер киянину загрожує до п'яти років тюрми.

феєрверк

Фото: поліція Києва

Нагадаємо, на початку травня президент Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє використання та обіг піротехнічних виробів. Під повну заборону в Україні потрапили феєрверки F2,3,4, що мають найбільший шумовий ефект. Водночас заборона не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, поліцією та аварійно-рятувальними службами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.08.2023 01:14