Фото: Томас Бах. Джерело МОК

Хто може очолити Міжнародний олімпійський комітет: названо сім кандидатів

Кандидатури на посаду президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) висунули семеро осіб. Відповідне повідомлення було оголошено у понеділок, 16 вересня.

Про це повідомляє Telegraf.rs.

Видання нагадує, що німець Томас Бах є президентом МОК з вересня 2013 року, а його максимальний термін у 12 років спливає у 2025 році. Після Олімпіади в Парижі він оголосив, що піде з поста президента МОК наступного року.

Кандидатами на пост президента МОК є принц Фейсал аль-Хусейн, Себастьян Коу, Кірсті Ковентрі, Йохан Еліас, Давид Лапартьєн, Хуан Антоніо Самаранч-молодший та Морінарі Ватанабе.

Кандидати представлять свою програму всім членам МОК з відеозв'язку під час зустрічі у Лозанні, яка відбудеться у січні 2025 року. Нового президента буде обрано на Виборчому конгресі МОК, який відбудеться з 18 по 21 березня 2025 року в Греції.

Нагадаємо, виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету запропонувала сесії органу обрати Французькі Альпи місцем проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2030 року, а Солт-Лейк-Сіті (штат Юта) місцем проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2034 року.

Раніше стало відомо, що колишнього очільника Національного Олімпійського комітету Сергія Бубку та його брата, екс-регіонала Василя Бубку, внесли до реєстру держзрадників, який веде рух "ЧЕСНО". Причина — співпраця з окупантами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.09.2024 19:59