Скріншот з відео

Хто стане господарем майбутніх зимових Олімпіад: МОК назвав кандидатів

Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету (МОК) запропонувала сесії органу обрати Французькі Альпи місцем проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2030 року, а Солт-Лейк-Сіті (штат Юта) місцем проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2034 року. 

Про це йдеться на офіційному сайті відомства. Рішення щодо майбутніх господарів Олімпіад буде прийнято всіма членами МОК на 142-й сесії у Парижі з 22 по 24 липня.

У МОК зазначили, що пропозиція Виконавчої ради дотримується рекомендацій Комісії щодо майбутнього господаря зимових Олімпійських ігор, представлених під час усної доповіді головою Комісії та членом МОК Карлом Стосом.

"Комісія майбутньої приймаючої сторони впевнена, що вони є прекрасною нагодою для успішних і стійких зимових Олімпійських ігор", — сказав Стос.

Він також наголосив, що обидва проекти принесуть значні соціальні, економічні та екологічні вигоди для спільнот, що приймають їх, одночасно спираючись на наявний досвід у проведенні міжнародних змагань з зимових видів спорту.

"Французькі Альпи-2030 будуть використовувати свою нещодавню історію проведення чемпіонатів світу та кубків світу, а Солт-Лейк-Сіті-Юта-2034 розширить трансформаційні переваги Олімпійських та Паралімпійських ігор 2002 року для нового покоління", — додав Карл Стос.

Зауважимо, Олімпіада-2024 має відбутися з 26 липня по 11 серпня. Олімпійські ігри пройдуть в столиці Франції Парижі. Російські та білоруські спортсмени у нейтральному статусі можуть брати участь в Олімпійських іграх в Парижі.

Нагадаємо, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Своєю чергою мер Парижу Анн Ідальго заявила, що спортсменам з Росії та Білорусі не будуть на раді на Олімпійських іграх 2024 року.

Як повідомив голова міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, будь-який нейтральний спортсмен з російським паспортом, який висловлюватиме свої політичні погляди під час Олімпіади, може бути виключений зі змагань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 13.06.2024 18:57