Фото: скріншот

Хто влаштовував провокації у Лаврі: журналісти ідентифікували громадянина Росії (фото)

Біля корпусу №37 Києво-Печерської лаври стався конфлікт між представниками Національного заповідника та священнослужителем Московського патріархату. Представникам правоохоронних органів також ледь не дісталось від агресивного попа.

Про це повідомляє "Главком".

Представник УПЦ МП викрикував, що "Лавра є власністю церкви й держава не має до цього жодного відношення". Журналістам вдалося дізнатись прізвище особи, яка влаштовувала провокації у монастирі та перешкоджає комісії Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" на території заповідника.

Згідно з даними журналістів, провокатором виявився мешканець Лаврської, 15, громадянин України Музичук Павло Павлович, 04.09.1983 р.н. Також було знайдено дані чоловіка в російській базі "Жители РФ". Там він фігурує як Музычук Павел Павлович, 04.09.1983 р.н., паспорт НА951295, який реєструвався в Російській Федерації 21.09.2018. Також наявна інформація, що московський піп має російський номер телефону 79774732839.

Фото: скріншот

Нагадаємо, 21 квітня Київський апеляційний суд залишив митрополита УПЦ Московського патріархату Павла Лебедя під цілодобовим домашнім арештом. Ідентичний запобіжний захід обрав і суд першої інстанції.

Відомо, що на території Національного заповідника Києво-Печерська лавра продовжує працювати спеціальна комісія мінкульту. Ревізори виявили, що охорона Української православної церкви московського патріархату заради розваги кидала ножі у дерев’яні двері XVIII століття.

Варто відзначити, що в Україні триває робота з повернення під протекторат держави храмів, які орендує Українська православна церква Московського патріархату. Йдеться не лише про Києво-Печерську лавру, а й про Почаївську лавру в Тернопільській області та Святогірську — на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.04.2023 16:37