Фото: Генштаб ЗСУ

Хто володіє ініціативою на Бахмутському напрямку: відповідь Нацгвардії

На Бахмутському напрямку окупанти майже втратили ініціативу. Армія Російської Федерації перейшла до оборони.

Відповідну заяву зробив представник Нацгвардії полковник Микола Уршалович під час брифінгу.

"Ворог майже остаточно втратив ініціативу та перейшов до оборони на руїнах власноруч знищених населених пунктів", — наголосив військовий.

За словами Уршаловича, рашисти збільшили інтенсивність артилерійських ударів на Бахмутському напрямку.

На інших напрямках ворог шляхом великої кількості штурмових загонів намагався просуватися. На Куп’янському, Лиманському та Авдіївському напрямках окупанти не мали успіхів та зазнали втрат. Підрозділи Нацгвардії не втратили території на вказаних ділянках фронту.

Ситуація на фронті

Російська Федерація, зазнаючи великих втрат, продовжує вести загарбницьку війну. Застосовує тактику терору, намагаючись залякати населення України, завдає ударів, здійснює обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів.

У ніч на 1 червня противник знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури Київської області. Попередньо, силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України 10 з 10 ракет були знищені. 

Протягом 31 травня противник завдав трьох ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.  На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України й надалі залишається дуже високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби підрозділи сил оборони відбили 21 ворожу атаку.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін разом зі своїм оточенням, ймовірно, намагається змусити лідера Чечні Рамзана Кадирова взяти на себе наступальну роль у війні. Це сталося після відведення з лінії фронту сил ПВК "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 13:59