Фото: соцмережі

Хто може продовжити наступ на Україну після виходу "Вагнера" з Бахмута: роз'яснення ISW

Російський диктатор Володимир Путін разом зі своїм оточенням, ймовірно, намагається змусити лідера Чечні Рамзана Кадирова взяти на себе наступальну роль у війні. Це сталося після відведення з лінії фронту сил ПВК "Вагнера".

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Так, аналітики зазначають, що президент Російської Федерації Володимир Путін намагався чинити тиск на Кадирова, щоб він збільшив роль чеченських бойовиків на війні, принаймні, після публічної зустрічі глави Кремля з Кадировим 13 березня.

Зазначається, що 20 травня лідер Чечні також заявив, що зустрічався з Путіним — це відбулось приблизно під час заявленої перемоги групи "Вагнера" в Бахмуті. Кадиров тоді зауважив, що хвалився російському диктатору тим, що в Україні діють сім чеченських полків і чотири батальйони. Пізніше 26 травня Кадиров уточнив, що в Україні перебуває сім тисяч чеченських військовослужбовців.

В Інституті наголошують, що згадка Міноборони РФ про операції "Ахмата" у напрямку Мар’їнки за день до початково заявленої дати виведення "Вагнера" свідчить про те, що Путін міг змусити Кадирова взяти на себе наступальну роль у війні.

"Кремль може сприймати чеченські підрозділи як невикористану штурмову силу, яка може відновити здатність Росії підтримувати одночасні наступальні зусилля на кількох напрямках просування. Якщо заяви Кадирова про те, що він має 7000 військових в Україні, близькі до дійсності, його сили не зможуть успішно провести численні наступальні операції", — підсумували в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Збройні сили України зупинили наступальний потенціал ворога на Бахмутському напрямку. Наразі українські військові фактично контролюють вхід у місто Бахмут.

Раніше повідомлялось, що російський диктатор Володимир Путін міг потрапити під атаку дронів у підмосковній резиденції в Ново-Огарьово, у вівторок вранці, 30 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 07:28