Фото: росЗМІ

Путін ледь не потрапив під атаку безпілотників у Підмосков'ї, — ЗМІ

Російський диктатор Володимир Путін міг потрапити під атаку дронів у підмосковній резиденції в Ново-Огарьово, у вівторок вранці, 30 травня.

Про це повідомляє The Moscow Times.

За даними джерел видання, 30 травня, коли безпілотники атакували столицю РФ, диктатор перебував у підмосковній резиденції в Ново-Огарьово. Згідно з картами ударів, які поширили російські ЗМІ, в Одинцовському районі Підмосков'я дрони збили в селах Ромашково та Роздори. За даними пропагандистів, системи ППО нібито знешкодили безпілотники, коли залишалося близько 10 км до резиденції. Відтак, цілком ймовірно, що Путіну загрожувала небезпека.

Видання стверджує, що служба безпеки Путіна навіть збудила його раніше, ніж зазвичай, і повідомила про наліт дронів.

атака дронів на Москву

Фото: соцмережі

Крім того, за даними InformNapalm, якщо порівняти цю інформацію із геолокацією відео екс-балерини Анастасії Волочкової, у якому вона "злила" місцерозташування однієї із військових частин РФ, то звідси слідує, що деякі дрони були збиті навіть ближче, ніж за 10 кілометрів від резиденції Путіна. Вказується, що від російської військової частини №11105-2 над якою вибухали дрони, до резиденції Путіна всього 6 км.

Що відомо про атаку дронів на Москву і область

У вівторок, 30 травня, Москву та Підмосков'я масово атакували безпілотні літальні апарати. У Московській області вранці було чутно вибухи, працювала ППО, дрони врізалися в багатоповерхівки столиці РФ. У Міноборони Росії назвали Україну винною в "терористичній атаці безпілотними літальними апаратами по об'єктах у Москві".

У Шойгу заявили, що в "атаці було задіяно вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу". Пропагандисти ж стверджують, що дронів було не менше трьох десятків. 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на ранішню атаку дронами в Москві. Він відкинув причетність до цієї події України й заявив, що "російські дрони хочуть повернутися до своїх творців".

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm заявила, що до атаки причетні росіяни, які борються з путінським режимом й постійно перебувають у Російській Федерації.

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат теж прокоментував атаку дронів. Він вважає, що ця атака стала наслідком внутрішніх проблем у Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 16:57