Урсула фон дер Ляєн. Джерело: X (колишній Twitter) Єврокомісії

Хто є основним постачальником зброї ХАМАСу: заява Урсули фон дер Ляєн

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ризик поширення війни Ізраїлю та ХАМАСу на регіон є "реальним". Вона наголосила на необхідності посилення санкцій проти Ірану, який, за її словами, постачає зброєю це бойове угруповання.

Про це повідомив Yahoo! Finance з посиланням на виступ Урсули фон дер Ляєн в Інституті Гудзона у Вашингтоні. Вона зазначила, що діалог між Ізраїлем і його сусідами має тривати.

"Ми бачили, як арабські вулиці наповнюються гнівом у всьому регіоні. Отже, ризик регіонального поширення реальний", — сказала президент Єврокомісії.

За її словами, Іран, який є покровителем ХАМАСу, лише хоче розпалити вогонь хаосу. А Росія уважно спостерігає. Тому, на думку фон дер Ляєн, Росія та ХАМАС схожі.

Вона засудила "злу роль, яку Іран відіграє на задньому плані", додавши, що, "безсумнівно", Іран постачає 93% зброї, яку використовує ХАМАС. Президент Єврокомісії додала, що життєво важливо продовжувати санкції проти Ірану, а також розширити їх і придушити ухилення від санкцій.

"Те, що ми повинні активізуватися, безсумнівно", — наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, раніше американські експерти припустили, що терористи ХАМАСу під час нападу на Ізраїль, імовірно, використовували зброю з Північної Кореї. Зокрема, є дані, що бойовики застосували північнокорейські реактивні гранатомети F-7.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.10.2023 14:14