Фото: Pixabay

Хуртовини та ожеледиця: синоптики попередили про погіршення погоди у неділю

У неділю, 7 січня, погода в Україні буде вітряною. Синоптики прогнозують складні погодні умови.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

У південній частині вдень очікується дощ. Температура повітря коливатиметься в межах +5... +10ºC в Криму до +16ºC. Вітер буде східний та південно-східний, 7-12 м/с.

У північних, Волинській та Рівненській областях місцями можливий помірний сніг. Температура становитиме -7...-12ºC, в Чернігівській та Сумській областях місцями температура опуститься до -15...-20ºC.

На решті території синоптики прогнозують складні погодні умови. Зокрема, очікується дощ та мокрий сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовина. Вдень у більшості центральних та Донецькій областях значні опади. Стовпчики термометрів покажуть -4... +1ºC. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, в більшості західних, центральних та східних областей пориви 15-20 м/с. На дорогах, крім півдня, ожеледиця.

На Київщині та в столиці буде хмарно, місцями невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. По області прогнозують зниження температури до -7... -12ºC. У Києві температура коливатиметься у межах -8... -10ºC.

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.01.2024 08:21