Юрій Ігнат. Джерело: Ukraine Media Center

Ігнат розповів, що є ключем до деокупації Криму

Будь-які дії — оборонні чи наступальні — мають здійснюватися за безпосереднього досягнення переваги в повітрі. Таким чином Україна обов'язково звільнить від окупантів Крим.

Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю Центру протидії дезінформації.

"Перевага в повітрі — той ключ до успіху в будь-якій операції — наступальній чи оборонній. Це в кіно було десантування", — зазначив він.

За його словами, десантування проводиться різними методами. Можна і морським шляхом, тобто перевезення, як форсування Дніпра тощо.

Ігнат переконаний, що це не так просто зробити, коли ворог має перевагу в повітрі, велику кількість засобів протиповітряної оборони, попри те, що вони знищуються. Зокрема, наші воїни знищили у Криму декілька установок С-400. Однак окупанти можуть підвезти інші, наприклад, "Панцир" у них є тощо. Речник Повітряних сил наголосив, що нелегко проводити десантування, коли ворог зустрічатиме вогнем.

Він акцентував, що необхідно постійно завдавати агресору ударів далекобійним і технологічним озброєнням, у цьому ключ до перемоги.

"Дуже би хотілося тандем, який зараз є — SCALP / Storm Shadow, — перетворити на тріо, — ще й Taurus туди додати. І це не лише через те, що вона, можливо має більші характеристики за дальністю. Це кількість. Нам потрібно більше таких ракет", — розповів Ігнат.

Він додав, що йдеться не лише про Крим, а й про інші окуповані Росією території. Там треба перебити логістику, вороже постачання. Кримський міст такий важливий, бо це забезпечення. Він зауважив, що залізничним транспортом здійснюється серйозне перевезення боєприпасів. Якщо не буде моста, не буде сухопутного постачання в Крим, не буде постачання військ, йдеться про продовольство, навіть вода, пальне, боєприпаси, особовий склад, техніка. Це все постійна логістика. Якщо логістики немає, військо не буде жити.

"F-16 своїм пакетом озброєння великим, таким широким спектром, ракети ATACMS, крилаті ракети Storm Shadow, SCALP і Taurus, потенційно можливі, можуть це зробити. І тільки тоді можна буде казати про те, що ми можемо якось краще й ефективно просуватися та звільняти наші території", — підсумував Ігнат.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Le Figaro заявив, що незаконно збудований Кримський міст є законною ціллю для ЗСУ. Проте його досі не знищено, оскільки в України для цього немає відповідної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.02.2024 11:19