Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ілон Маск представив роботизоване таксі Tesla: скільки коштуватиме авто (відео)

У четвер, 10 жовтня, американський мільярдер та винахідник Ілон Маск представив роботизоване таксі Tesla під назвою Cybercab. Таке авто буде запущене у масове виробництво у 2026 році, а його ціна становитиме близько 30 тисяч доларів.

Як повідомляє Reuters, це авто має двоє дверей у вигляді "крил чайки". Також в автівки відсутні кермо та педалі. 

За словами мільярдера, згодом експлуатація роботизованого таксі коштуватиме 20 центів за 1,6 кілометра шляху, а заряджання буде індуктивним і не потребуватиме наявності розеток. Також ці автомобілі покладаються на свій штучний інтелект і камери й не потребують іншого апаратного забезпечення, подібного до того, що використовують конкуренти.

"Автономне майбутнє вже тут. У нас тут 50 повністю автономних автомобілів. Ви бачите модель Ys і Cybercab. Усі без водія", — наголосив Маск.

Також Маск продемонстрував більший безпілотний автомобіль під назвою Robovan, здатний перевозити до 20 людей, і продемонстрував гуманоїдного робота Tesla Optimus.

"Ілон Маск планує керувати парком безпілотних таксі Tesla, які пасажири зможуть викликати через додаток. Індивідуальні власники Tesla також зможуть заробляти на додатку, вказавши свої автомобілі в списку роботизованих таксі", — зазначає видання.

Серед присутніх на демонстрації були інвестори, фондові аналітики та шанувальники Tesla. Своєю чергою інвестори очікують конкретних подробиць про те, як швидко Tesla зможе наростити виробництво роботаксі, отримати схвалення регуляторів і реалізувати потужний бізнес-план, щоб обійти конкурентів.

Нагадаємо, у вересні Ілон Маск повідомляв, що перші польоти на Марс можуть відбутись вже за два роки. Водночас перша висадка людей на Червоній планеті запланована через чотири роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 11.10.2024 15:02