Фото: Flickr

Ілон Маск вдесяте став батьком: дитині знову дали дивне ім'я

У мільярдера Ілона Маска народилася десята дитини. Новонародженого хлопчика назвали Техно Механікус. 

Про це повідомляє видання The New York Times.

Відомо, що дитина народилася, ще коли Маск був у стосунках з канадською співачкою Граймс, яка народила йому двох дітей.

За даними NYT, ця дитина народилася від сурогатної матері в червні 2022 року. Повне ім'я дитини — Техно Механікус Маск, а його прізвисько — Тау.

Біограф Маска припускає, що таке прізвисько ймовірно було навіяно "грецькою буквою, що позначає ірраціональне число, рівне подвоєному числу Пі".

Також в акаунті Pop Base в соцмережі X повідомили про народження дитини і про те, що їй дали дивне ім'я. Маск цю інформацію підтвердив.

"Тау Техно Механікус. Окружність/діаметр", — написав він в мережі.

Колишня дружина Граймс у Твіттері прокоментувала опубліковане фото Маска з дітьми. 

"Скажи Ілону, щоб дозволив мені побачити мого сина, або, будь ласка, відповів моєму адвокату. До цього моменту мені навіть не дозволили побачити фото цих дітей, незважаючи на ситуацію, яка повністю розірвала мою сім'ю", — написала вона. Проте згодом жінка попросила вибачення за свій пост.

Що відомо про дітей Маска 

Граймс і Маск розлучилися в 2022 році. Всього у Маска 10 визнаних біологічних дітей від трьох різних жінок. Ні Граймс, ні Маск не оголошували, що чекають дитину. У пари є ще двоє спільних дітей. Хлопчик народився у травні 2020 року і дівчинка — в грудні 2021 року. Їх звуть X Æ A-Xii (читається "екс Еш Ей-Твелв") і Екса Дарк Сідерель. Саме так їх назвали після народження. Проте Граймс говорила в одному з інтерв'ю, що дочка звуть просто Y.

Нагадаємо, у 2022 році власник SpaceX Ілон Маск відмовив українським військовим у наданні доступу до інтернету Starlink в районі тимчасово окупованого Криму. Це вплинуло на стратегію звільнення українських територій.

Раніше Ілон Маск втрапляв у скандали з висловленнями про Україну. Зокрема, бізнесмен пропонував віддати Крим Росії, щоб закінчити війну. На думку Маска, Україна в цьому випадку мала б забезпечувати Крим водою. Також він вважає, що звільнення окупованого півострова — "безжалісна ескалація".

Також нещодавно Ілон Маск знову осоромився заявою щодо України. Він назвав Революцію Гідності 2013-2014 року "переворотом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.09.2023 19:31