Фото: Джейк Салліван. Джерело: Офіс президента

Іран може втрутитися у конфлікт на Близькому Сході, — Салліван

У Білому домі не виключають, що Іран може втрутитися у конфлікт між Ізраїлем і терористичним угрупуванням ХАМАС.

Про це в інтерв’ю CBS заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

"Існує ризик ескалації цього конфлікту, відкриття другого фронту на півночі і, звичайно, втручання Ірану — це ризик. І це ризик, про який ми пам'ятаємо з самого початку", — зазначив він.

За словами представника Білого дому, саме тому президент США Джо Байден вирішив направити авіаносець у Середземне море і літаки в район Перської затоки.

"Він хоче надіслати дуже чіткий сигнал про стримування будь-якій державі або будь-якій стороні, яка намагатиметься скористатися цією ситуацією", — зазначив Салліван.

Нагадаємо, раніше видання Wall Street Journal повідомило, що представники іранських спецслужб допомогли бойовикам ХАМАСу спланувати атаку на Ізраїль, а також дали дозвіл на її проведення під час зустрічі в Бейруті на початку жовтня. Водночас сам Тегеран заперечив цю інформацію.

Минулого тижня Сполучені Штати Америки отримали конкретні розвідувальні дані, які ставлять під сумнів причетність Ірану до планування нападу на Ізраїль з боку терористичного угруповання ХАМАС. За словами колишніх співробітників служб безпеки та інших регіональних аналітиків США, Тегеран не має радників на місцях у заблокованій Газі і не керує діяльністю угруповання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.10.2023 01:43