Іран пообіцяв не обмежувати доступ МАГАТЕ до ядерних об'єктів

07 ВЕРЕСНЯ 2019 16:08

Іран поки не планує обмежувати доступ співробітників Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) до своїх ядерних об'єктів, а й дотримуватися обмеження на дослідження в рамках угоди Тегеран більше не має наміру. Таку заяву зробив представник Організації атомної енергії Ісламської Республіки Бехруз Камальванді.

За його словами, третій етап по скороченню зобов'язань в рамках ядерної угоди має особливе значення, і Іран тепер зможе використовувати центрифуги нового покоління IR-6 для збагачення урану.

«На даний момент Тегеран не потребує нових видів центрифуг, однак їх розробка залишається на порядку денному», - цитує ISNA представника організації.

Камальванді підкреслив, що в неділю, 8 вересня, в Тегеран прибуде виконуючий обов'язки гендиректора МАГАТЕ Корнел Феруце. У столиці Ірану у нього запланована зустріч з главою Організації з атомної енергії республіки Алі Акбаром Салехі, і міністром закордонних справ Мохаммадом Джавадом Заріфі.

Нагадаємо, що Тегеран готовий повернутися до дотримання Спільного всеосяжного плану дій з ядерної угоді за умови надання йому кредитів.

Світ, 07.09.2019 16:08