Фото: Рixabay

Іран заперечив відправку Росії балістичних ракет

Постійне представництво Ірану при ООН заперечило повідомлення ЗМІ щодо постачання країною балістичних ракет до Росії, які вона може використовувати у війні проти України.

Про це інформує CNN із посиланням на заяву іранської місії.

Відомство назвало нещодавні заяви у медіа з приводу поставок Іраном зброї до РФ "необгрунтованими".

"Хоча немає переважних міжнародних обмежень або заборон на продаж балістичних ракет, Іран вважає себе моральним зобов’язанням утримуватися від операцій зі зброєю протягом тривалого конфлікту між Росією та Україною", — йдеться в заяві.

У постійному представництві Ірану при ООН вказується, що ухвалили таке рішення, аби утриматися від "сприяння продовженню війни".

Нагадаємо, днями три неназвані іранські джерела повідомили, що Іран надав Росії близько 400 балістичних ракет, зокрема "Фатех-110" та "Зольфагар". Джерела заявили, що Іран відправив до Росії як мінімум чотири партії ракет з того часу, як Іран і Росія уклали угоду про їхній продаж наприкінці 2023 року. 

Своєю чергою Білий дім не зміг підтвердити цю інформацію. Водночас там заявили про "поглиблення" військових зв’язків між Росією та Іраном й попередили про подальші санкції проти Тегерана.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.02.2024 01:43