Іранці показали мініатюрних бойових роботів

09 ЖОВТНЯ 2019 12:01

Фахівці Армії Ісламської Республіки Іран представили мініатюрних бойових роботів проекту Heidar-1. Фотографії та відео випробувань роботів опубліковані на сторінці збройних сил Ірану в Twitter.

Ці апарати можна оснастити системою спостереження або стрілецькою зброєю. Їх також можна використовувати в якості самохідних мін.

Робот проекту Heidar-1 виконаний в невеликому прямокутному корпусі на шестиколісний шасі. Технічні подробиці про нові роботах не розкриваються.На відео робот заїжджає під танк і вибухає. Наслідки такого підриву танка не показані.

Іран сьогодні знаходиться в міжнародній ізоляції через власну програми розвитку ядерної енергетики. Деякі країни підозрюють республіку в намірі виробляти збагачений плутоній і ядерну зброю.

Перебуваючи під дією санкцій Іран намагається демонструвати, що здатний вести передові технічні розробки, регулярно представляючи нові моделі роботів і безпілотників.

Ідея використання невеликих роботів як самохідних мін не нова. У Другій світовій війні німецькі війська використовували самохідні міни «Голіаф» різних версій, які представляли собою керовані гусеничні платформи з вибуховими зарядами. В цілому за час війни були випущені близько 8 тисяч таких боєприпасів.

Технології, 09.10.2019 12:01