Фото: ілюстративне Джерело: armyinform.com.ua

Існує загроза обстрілів з Чорного моря: Росія вивела туди ракетоносій

Станом на ранок 10 вересня російська армія вивела в акваторію Чорного моря бойовий корабель. Він є носієм крилатих ракет "Калібр".

Про це у Telegram-каналі повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України.

За даними військових, у Чорному морі перебуває один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до чотирьох ракет. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні. У Середземному морі один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до чотирьох ракет.

"За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — три судна, з них жодне не продовжило рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — дев'ять суден, з них чотири рухались з протоки Босфор", — йдеться у зведенні ВМС України.

Станом на ранок 10 вересня російська армія вивела в акваторію Чорного моря бойовий корабель – він є носієм крилатих ракет "Калібр".

Інфографіка: ВМС України

Нагадаємо, днями західні ЗМІ заявили, що  Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності. Деякі джерела говорили про понад 200 ракет.

Згодом член комітету з питань національної безпеки та зовнішньої політики парламенту Ірану Ахмад Бахшаеш Ардестані визнав, що його країна відправила Росії балістичні ракети. При цьому він додав, що вона потребує їх для обстрілів України.

Натомість попри таке зізнання посадовця, речник іранського міністерства закордонних справ Насер Канаані в коментарі агенції IRNA в неділю вкотре заперечив повідомлення про відправлення балістичних ракет Росії. Він також повторив, що Тегеран нібито "ніколи не був частиною конфлікту", виступає проти війни та "підтримує політичне рішення для врегулювання розбіжностей між Росією й Україною", щоб покласти край конфлікту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2024 07:28