Фото ілюстративне. Джерело: censor

ISW: рашисти готуються відправити українських полонених на війну у складі формування "ДНР"

Російський батальйон, що складається з українських військовополонених, найближчим часом планують розгорнути в Україні. Це є очевидним порушенням Женевської конвенції про військовополонених.

Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські державні пропагандистські ЗМІ повідомили, що 7 листопада солдати батальйону "Богдан Хмельницький" склали присягу на вірність Росії. Незабаром їх відправлять в Україну.

Батальйон діятиме у складі формування "Каскад" "ДНР", що свідчить про те, що військовополонені перебуватимуть у районі кордону Донецько-Запорізької області

"Російські джерела стверджують, що російське командування ставитиметься до військовополонених так само, як і до російських солдатів, і що вони отримуватимуть однакову зарплату та пільги", — йдеться у повідомленні.

Раніше з’являлася інформація, що російські війська "завербували" до 70 українських військовополонених із різних російських колоній для служби в батальйоні "Богдан Хмельницький".

Аналітики наголосили, що українців змусили піти на службу до ворога, що є явним порушенням Женевської конвенції. Вона передбачає, що "жоден військовополонений ніколи не може бути відправлений у зону бойових дій" і не повинен "прийматися на роботу, яка носить шкідливий для здоров'я або небезпечний характер".

Нещодавно омбудсман Дмитро Лубінець заявив, що 86% українських військових, які повернулися з полону Російської Федерації, заявляли про прямі фізичні катування з боку росіян.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України повідомляла, що білоруські громадяни беруть участь у війні проти України на боці Росії. Одного з таких солдатів нашим бійцям вдалося взяти в полон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.11.2023 10:42