Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

ISW: У разі перемоги Росія залучить українців до війни з НАТО

Російська Федерація зараз готується до можливої війни з НАТО із застосуванням звичайних озброєнь, і Кремль, швидше за все, розглядатиме все, крім капітуляції України, як екзистенційну загрозу спроможності Росії вести таку війну. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними аналітиків, російським військовим лідерам, які планують війну проти НАТО, доведеться припускати, що Україна може вступити до такої війни від імені Альянсу, незалежно від членського статусу України. Фронт з НАТО вздовж усього західного кордону Росії з Європою становить серйозні проблеми для російських збройних сил, як раніше оцінював ISW, тоді як поразка України дасть Росії можливість розгорнути свої сили вздовж усього східного флангу Європи від Чорного моря до Фінляндії. 

Перемога Росії в Україні не тільки усуне загрозу з боку України як потенційного противника під час можливої звичайної війни з НАТО, але також надасть Росії додаткові ресурси та людей для участі у широкомасштабній конфронтації з НАТО. Незалежно від того, як перемога Росії розділить Україну на російську анексію та контрольовану Кремлем маріонеткову державу, яка наслідуватиме бажану зміну режиму Путіна, Росія отримає доступ до ще мільйонів людей, яких вона могла б залучити до військової служби, а також до більшої частини українських ресурсів та промислового потенціалу. 

Тому Путін і Кремль, ймовірно, розглядають перемогу в Україні як необхідну умову для можливості вести війну з НАТО, а будь-яке припинення вогню чи врегулювання шляхом переговорів, за винятком повної капітуляції України, як тимчасову паузу у своїх зусиллях щодо знищення незалежної української держави.

Нагадаємо, німецький генерал-лейтенант Карстен Броєр заявляв, що Росія може підготуватися до нападу на країни Північноатлантичного альянсу через п'ять-вісім років, коли відновить свої сили після війни в Україні.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що існує можливість війни між Росією та країнами Північноатлантичного альянсу. Проте цей сценарій стане реальністю у тому випадку, якщо Україна не встоїть.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 25.05.2024 08:44