Система протиповітряної та протиракетної оборони SAMP/T. Джерело: Міноборони Франції

Італія планує передати Україні ще один комплекс для систем ППО

Італія готує новий пакет військової допомоги України. До нього, ймовірно, ввійде система протиповітряної та протиракетної оборони SAMP/T.

Про це повідомила італійська агенція ANSA. Журналісти зазначили, що міністр оборони Італії підтвердив, що новий пакет допомоги надійде "незабаром", однак його деталі залишаються засекреченими.

Раніше з’являлася інформація, що італійський уряд підтримав надання Україні ЗРК SAMP/T із запасів своєї армії. Тепер за це має проголосувати парламент. Очікується, що допомогу підготують до початку зустрічі лідерів G7, яка відбудеться 13 червня.

Зенітно-ракетний комплекс SAMP/T

Фото: root-nation

Французько-італійський наземний зенітно-ракетний комплекс. Він призначений для протиповітряного захисту механізованих підрозділів, а також протиповітряного прикриття важливих стаціонарних об'єктів від масованого нападу широкого класу повітряних цілей. Така система має дальність виявлення цілей до 80 кілометрів. Вона може запускати 8 ракет за 10 секунд.

Система SAMP/T також призначена для захисту поля бою та важливих об'єктів від крилатих ракет, безпілотників і тактичних балістичних ракет. Вона може знищувати аеродинамічні цілі на відстані до 150 кілометрів та на висоті до 25 кілометрів. Також ця установка здатна боротися з балістичними ракетами на відстані до 25 кілометрів.

Нагадаємо, міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив 4 травня, що італійських солдатів за жодних умов не залучать у війну в Україні. Гіпотетичне втручання ззовні спровокувало би подальше розкручування конфлікту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 09:57