Антоніо Таяні. Джерело: італійські ЗМІ

Італія визначила свою позицію щодо початку переговорів про вступ України в ЄС

Італійська влада виступає за те, щоби саміт Євросоюзу, який відбудеться 14-15 грудня, дав "зелене світло" на початок переговорів про приєднання України до блоку.

Про це повідомило італійське видання ANSA з посиланням на заяву міністра закордонних справ Італії Антоніо Таяні. Також він закликав до прискорення у процесі приєднання до Європейського Союзу балканських держав.

"Ми висловили схвальну думку щодо початку переговорів з Україною про членство в Євросоюзі. Ми відзначили рішення Києва ухвалити нові закони для своєї угорської меншини, про що я просив, оскільки я був президентом Європейського парламенту", — сказав Таяні журналістам в кулуарах Ради ЄС.

При цьому, міністр закордонних справ Італії наполіг на прискоренні темпів щодо вступу до Євросоюзу балканських держав.

"Водночас ми просимо, щоби всі зацікавлені сторони активізували роботу в напрямку прискорення вступу балканських країн", — сказав Таяні.

Як відомо, питання про початок переговорів з Україною щодо вступу до Європейського союзу внесено до проекту пропозицій для обговорень на саміті ЄС. Зустріч відбудеться цього тижня у Брюсселі.

Нагадаємо, сьогодні перед зустріччю з міністрами закордонних справ ЄС у Брюсселі міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в разі відмови лідерів Євросоюзу розпочати переговори про вступ України це стане руйнівним як для Києва, так і для самої організації. Доленосне рішення для нашої держави очікується на саміті цього тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.12.2023 19:37