Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Зі Словенії вигнали російське подружжя, яке шпигувало на користь Москви, — ЗМІ

У столиці Словенії Любляні суд засудив подружжя з Росії до 19 місяців тюремного ув'язнення після визнання провини у шпигунстві. Росіяни отримали вказівку покинути країну після відбуття терміну покарання.

Як повідомляє Associated Press, чоловіку та жінці на п'ять років заборонили в'їзд до Словенії.

Зазначається, що подружжя представлялося громадянами Аргентини та поселилося у Словенії з 2017 року. Вони жили під фальшивими іменами — Людвіг Гіш та Марія Роза Маєр Муньос, втім насправді виявилися Артемом Вікторовичем Дульцевим і Анною Валеріївною Дульцевою. Чоловік очолював IT-компанію, а дружина володіла онлайн-галереєю мистецтв. У родині шпигунів є двоє дітей, які відвідують міжнародну школу в Любляні. Судове засідання відбулося в закритому режимі.

За даними видання, шпигуни використовували Любляну як базу для поїздок у сусідні країни-члени Північноатлантичного альянсу та Європейського Союзу, а також для передачі замовлень із Кремля та передачі готівки російським "сплячим агентам". Заарештували їх ще у 2022 році. Водночас місцеві ЗМІ повідомляли, що це оперативники російської Служби зовнішньої розвідки.

Нагадаємо, у Болгарії затримали 23-річного чоловіка з українськими документами. Його підозрюють у шпигунстві за найбільшою у країні теплоелектростанцією "Матриця-Схід 2".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.08.2024 10:43