Фото: Pixabay

У Німеччині затримали трьох шпигунів, які стежили за українцем

У Німеччині затримали трьох чоловіків, яких підозрюють у шпигунстві для іноземної розвідки. Вони стежили за українцем.

Про це повідомила прес-служба прокуратури країни.

Зазначається, що шпигунів затримали у Франкфурті-на-Майні. Вони є громадянами України Роберт А., Вірменії Вардгес І. та Росії Арман С. Чоловіків підозрюють в роботі на російську секретну службу.

За даними відомства, троє обвинувачених перебували в Німеччині за дорученням іноземної секретної служби "з метою збору інформації про людину з України, яка проживає тут". Зокрема, 19 червня вони стежили за кафе, де мав бути українець.

Водночас Spiegel із посиланням на джерела повідомляє, що чоловіки хотіли зустрітися з українцем, однак у нього виникли підозри, що на нього можуть напасти. Тоді він звернувся в поліцію.

"З чуток, українець — людина, яка воювала проти росіян у себе на Батьківщині. Один із підозрюваних тільки нещодавно приїхав до Німеччини. Слідчі також розглядають підозри в тому, що троє підозрюваних користувалися чужими іменами", — розповіли журналісти.

Нагадаємо, у Болгарії затримали 23-річного чоловіка з українськими документами. Його підозрюють у шпигунстві за найбільшою у країні теплоелектростанцією "Матриця-Схід 2".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.06.2024 09:15