Фото: clubz.bg

У Болгарії затримали українця, який стежив за найбільшою ТЕС країни

У Болгарії затримали 23-річного чоловіка з українськими документами. Його підозрюють у шпигунстві за найбільшою у країні теплоелектростанцією "Матриця-Схід 2".

Про це повідомив заступник міського прокурора Софії Христо Крастев, передає Nova.bg.

Як наголосив посадовець, чоловіка з українськими документами затримали охоронці теплоелектростанції. У ході обшуків у фігуранта виявили мобільні телефони, фотоапарати, а також SIM-карти й карти пам’яті.

Чоловіка затримали за збір інформації, що становить державну таємницю. Наразі правоохоронці встановлюють, чи робив затриманий фотографії стратегічного об'єкта, які вони були і чи є на його пристроях інформація, яка становить державну таємницю. 

Також правоохоронці встановлюють, чи дійсно він є громадянином України і чи не займається він шпигунською діяльністю. Прокуратура готується подати клопотання про його безстроковий арешт.

Нагадаємо, раніше співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі затримали у місті Вроцлав громадянина України, який шпигував для російських спецслужб. Зловмисник стежив за об’єктами стратегічного значення Польщі та планував їх підпалити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.06.2024 17:59