Фото: Даніель Хагарі / скріншот

Ізраїль відповість на масований ракетний напад Ірану, — ЦАХАЛ

Представник армії Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі повідомив, що ізраїльські військово-повітряні сили готують відповідь Ірану на масований обстріл 1 жовтня.

Про це повідомляє The Times of Israel

Військовий зазначив, що армія Ізраїлю "продовжує діяти на повну потужність і сьогодні ввечері також продовжить завдавати потужних ударів Близькому Сходу, як це було протягом усього минулого року".

"Ізраїльські та американські системи ППО діяли ефективно. Була тісна співпраця у виявленні та перехопленні", — говорить він про іранську атаку 180 ракет на Ізраїль.

"Ми все ще розслідуємо [результати атаки] і не хочемо передавати супротивникові всю інформацію", — сказав Хагарі.

"Іран зробив серйозний вчинок сьогодні ввечері та підштовхує Близький Схід до ескалації. Ми діятимемо в місці та в той час, які виберемо самі, відповідно до вказівок політичного ешелону", — продовжує він.

"Сьогоднішня подія матиме наслідки", — додав Хагарі.

Обстріл Ізраїлю 1 жовтня: що відомо

У вівторок, 1 жовтня, Іран розпочав ракетну атаку зі своєї території в бік Ізраїлю: у Тель-Авіві фіксували влучання ракет у житлові будинки. Спочатку повідомлялось, що Іран випустив по Ізраїлю близько 400 ракет, але згодом це число скоригували до 180. В Ізраїлі заявили, що це оголошення війни та попередили, що вони дадуть безпрецедентну відповідь.

Президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю захиститися від іранських атак та збивати ракети, націлені на Ізраїль.

Як відомо, Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що в ніч із 30 вересня на 1 жовтня розпочала наземні рейди на півдні Лівану в межах операції під назвою "Північні стріли", спрямованої проти сил організації "Хезболла".

Нагадаємо, що 30 вересня зранку Ізраїль завдав авіаційного удару по центральному району Бейрута. Внаслідок атаки щонайменше четверо людей загинуло, близько 20 осіб поранено. Після удару там виникла пожежа.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки підтримують право Ізраїлю на самозахист. Зокрема, американський міністр оборони Ллойд Остін уже розмовляв на цю тему з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галланом, де чітко окреслив позицію США.

Нещодавно стало відомо, що Україна з тривогою стежить за розвитком подій у Ліванській Республіці, зокрема у контексті рішення Держави Ізраїль розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану.

Своєю чергою європейські країни просять своїх громадян залишити Ліван, оскільки 1 жовтня Ізраїль розпочав наземний наступ на "Хезболлу". Ситуація в регіоні може загостритись у будь-який момент.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.10.2024 22:25