Фото ілюстративне. Джерело: money24

Ізраїльський шекель б’є антирекорди щодо долара: востаннє таке траплялося вісім років тому

Ізраїльський шекель 9 жовтня впав до майже восьмирічного мінімуму щодо долара США. Це відбуває через ескалацію конфлікту на Близькому Сході.

Про це повідомив Reuters. Агенція зазначила, що валютна пара не особливо активна в азійські години. Востаннє шекель падав більш ніж на 3% проти долара до 3,9581.

Бойовики ісламістського угруповання ХАМАС убили 700 людей, серед них громадяни Ізраїлю й інших країн світу, викрали десятки інших під час нападу на ізраїльські міста в суботу. У відповідь Ізраїль почав власну операцію: ізраїльські повітряні удари вразили житлові квартали, тунелі, мечеть і будинки офіційних осіб ХАМАС в Газі в неділю, 8 жовтня.

Попри термінові збори Ради безпеки ООН щодо ситуації на Близькому Сході, жодних конкретних кроків із цього приводу не зробили. Багато учасників зустрічі залишилося розчарованими. Велика кількість країн засудила атаки ХАМАС, але не всі це зробили.

Нагадаємо, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що віддав наказ про "повну блокаду" Сектора Гази. Таким чином Ізраїль бореться з терористичним угрупованням ХАМАС. Відповідні заходи вже проводять на території, звідки бойовики вдерлися в Ізраїль, розпочавши бойові дії та вбивши велику кількість громадян різних країн світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.10.2023 14:08