Фото: Кабмін

Кабмін дозволив бронювати до 100% працівників оборонно-промислового комплексу та енергетики

У п'ятницю, 7 червня, Кабінет міністрів вніс зміни до постанови №76 та дозволив підприємствам оборонно-промислового комплексу та енергетики бронювати до 100% працівників.

Про це повідомило Міністерство економіки.

"Виробники зброї, дронів, наші енергетики, які сьогодні відновлюють енергосистему, зможуть бронювати 100% працівників. Таким чином підприємства, які виробляють озброєння, працюють на потреби ЗСУ, зможуть краще планувати свою роботу та ефективно працювати на посилення обороноздатності, а енергетики — забезпечувати людей теплом та електроенергією", — наголосив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

До того ж для критичних підприємств термін бронювання збільшено від шести місяців до 12 місяців. Бронювати також дозволили військовозобов’язаних із дефіцитними військово-обліковими спеціальностями. 

Основні зміни до постанови № 76 від 27 січня 2023 року:

  • бронювання 100% працівників підприємствами оборонно-промислового комплексу, які мають контракти із ЗСУ та з іншими військовими формуваннями; працівники цих підприємств можуть бути заброньовані на період дії таких контрактів;
  • бронювання всіх працівників підприємствами електроенергетичного, ядернопромислового, вугільно-промислового та нафтогазового комплексів та підприємств, що відновлюють чи ремонтують зруйновані або пошкоджені енергетичні об'єкти;
  • бронювання всіх працівників, що будують фортифікації (під час дії договору будівництва);
  • бронювання поліцейських і працівників ДСНС; у випадку обґрунтованої потреби Міністра внутрішніх справ, кількість заброньованих працівників може перевищувати 50%; забронювати можна буде до 100% працівників у разі підтвердження цієї потреби.

Нагадаємо, 7 червня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що від мобілізації забронювали 90% співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.06.2024 00:20