Фото: Telegram-канал Ігоря Клименка

В Україні від мобілізації забронювали 90% рятувальників та правоохоронців, — Клименко

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що від мобілізації забронювали 90% співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України.

У своєму Telegram-каналі посадовець наголосив, що уряд прийняв постанову, згідно з якою в Україні можуть забронювати понад 50% співробітників ДСНС та Нацполіції. Для цього глава МВС має подати відповідне звернення міністру оборони.

"Відповідно, прийнято узгоджене рішення про бронювання 90% особового складу ДСНС та Нацполіції", — зазначив міністр.

Водночас, як уточнив Клименко, 10% рятувальників, які не мають броні від мобілізації, можуть обрати службу у ЗСУ, Нагцвардії чи Державній прикордонній службі. Натомість 10% поліцейських, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади "Лють" або додатково створених трьох бойових бригад Нацполіції.

"Щодо рятувальників: наша позиція полягає в тому, щоб працівники підрозділів оперативного реагування (пожежні, сапери, рятувальники, хіміки, інженери тощо) були повним складом заброньовані. Тож це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС", — зауважив Клименко.

Нагадаємо, на початку липня у "Дії" запрацює послуга електронного бронювання від мобілізації. Кабінет міністрів 7 червня підтримав дану постанову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2024 20:53