Ігор Клименко. Джерело: МВС

Міністр внутрішніх справ виступив за ухвалення закону про регулювання використання трофейної зброї

Міністерство внутрішніх справ України очікує від парламенту ухвалення закону, який урегулює обіг і використання трофейної зброї під час дії воєнного стану. Наразі точна цифра такої зброї не відома.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю "Єдиним новинам".

"Ми чекаємо від парламенту на ухвалення закону про трофейну зброю. Ми хочемо дозволити її легально використовувати й зберігати під час дії воєнного стану, але після закінчення війни ця зброя має бути повернута до військових формувань або Нацполіції", — розповів очільник міністерства.

Як зазначив Клименко, точна цифра зброї, яка на руках, не відома, але, за попередніми підрахунками міжнародних партнерів, може йтися про три мільйони одиниць зброї.

Раніше Клименко заявляв, що українці в прикордонних областях з Білоруссю та Росією мають право на зберігання зброї. Проте вона має бути чітко облікована в органах Національної поліції.

Нагадаємо, з червня 2023 року в Україні розпочав роботу Єдиний реєстр зброї (ЄРЗ). Він створений для автоматизації обліку зброї та спрощення процесу отримання дозволів. За словами Ігоря Клименка, запроваджений держреєстр зброї дав можливість врахувати і контролювати зброю, яка була легально придбана громадянами або буде придбана. Вже зараз в реєстрі 49 тисяч авторизованих користувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 05.01.2024 09:24