Фото: Telegram-канал Івана Федорова

Кабмін погодив мера Мелітополя Федорова на посаду голови Запорізької ОВА

У вівторок 23 січня, Кабінет міністрів погодив призначення Івана Федорова на посаду голови Запорізької обласної військової адміністрації. Зараз він є міським головою Мелітополя.

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

"Івана Федорова, міського голову Мелітополя, Кабмін погодив на голову Запорізької обласної військової адміністрації", — написав він у Telegram.

Скріншот Telegram-сторінки Олексія Гончаренко

Скріншот Telegram-сторінки Олексія Гончаренко 

Указ має підписати президент України Володимир Зеленський. Станом на зараз очільником Запорізької ОВА є Юрій Малашко. Причини такого кадрового рішення наразі невідомі.

Що відомо про Івана Федорова

Він народився 29 серпня 1988 року у Мелітополі в сім'ї лікарів. Батько працює отоларингологом у першій міській лікарні. Мати — завідуюча відділенням в пологовому будинку. Брат Федорова теж працює у медичній сфері. 

Іван Федоров закінчив Таврійський агротехнологічний університет, Київський політехнічний інститут, Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при президентові України. Він обрав спочатку бізнес, а потім політику. 

У 2010 році був обраний до Мелітопольської міської ради від "Партії Регіонів". У грудні 2020 року Іван Федоров обійняв посаду міського голови Мелітополя. На початку повномасштабної війни Федоров шість днів провів у полоні російських окупантів. Його обміняли на дев'ятьох російських солдатів-строковиків, захоплених українською армією у боях під Києвом. Він став наймолодшим міським головою в історії Мелітополя.

Нагадаємо, народного депутата України Олексія Гончаренка 22 січня призначили президентом в Парламентській асамблеї Ради Європи. Політик очолив Комітет із питань міграції, біженців та переміщених осіб. Він став першим українцем, який очолив таку посаду в ПАРЄ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.01.2024 15:19