Скріншот з відео

Нардепа від "Європейської Солідарності" призначили президентом Комітету в ПАРЄ

Народного депутата України Олексія Гончаренка 22 січня призначили президентом в Парламентській асамблеї Ради Європи. Політик очолив Комітет із питань міграції, біженців та переміщених осіб.

Про це Гончаренко повідомив у своєму Telegram-каналі. Нардеп акцентував, що він став першим українцем, який очолив таку посаду в ПАРЄ.

"Найголовніше — в мене буде ще більше можливостей просувати інтереси України", — написав Гончаренко.

Раніше Комітет із питань міграції очолював політик з Греції Теодорос Руссопулос. Проте 22 січня він був обраний новим президентом ПАРЄ, де був єдиним кандидатом.

"Новий президент займає чітку позицію на підтримку України. Про це свідчать його голоси в рамках Асамблеї на засудження російської агресії, а також його участь в Ad hoc Комітеті зі становища дітей України, засідання якого відбулося минулого грудня в Парижі", — написала член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Євгенія Кравчук.

Раніше повідомлялось, що троє кандидатів зареєстровано у Раді Європи, які претендують на генерального секретаря організації. Чинна керівниця Марія Пейчинович-Бурич покидає посаду.

Нагадаємо, що 27 листопада Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) схвалило склад спеціального комітету зі становища дітей України. Він працюватиме над питаннями порушення прав українських дітей російськими окупантами. Про це повідомила українська депутатка, членкиня делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук у Facebook.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.01.2024 20:52