Фото: Кабмін

Кабмін збільшує бронь від мобілізації для чиновників та працівників держпідприємств

Український уряд вніс зміни до положення про Міжвідомчу робочу групу з питань організації призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізаційних заходів. Вони стосуються частини надання повноважень робочій групі подавати міністру оборони пропозиції щодо збільшення обсягів бронювання.

Про це повідомив у Telegram-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Як зазначив посадовець, робоча група отримала повноваження подавати главі оборонного відомства пропозиції щодо збільшення обсягів бронювання.

"Внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами організаціями на період мобілізації та на воєнний час, в частині надання міністру оборони повноважень приймати рішення на підставі пропозицій Міжвідомчої робочої групи з питань організації призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації про збільшення обсягів бронювання", — написав Тарас Мельничук.

Нагадаємо, у травні президент України Володимир Зеленський повідомляв, що мобілізаційні заходи в Україні збільшились після того, як 18 травня набув чинності відповідний закон. Паралельно проходить цифровізація цього процесу.

Раніше повідомлялось, що вже на початку липня у застосунку "Дія" з'явиться послуга електронного бронювання. На першому етапі забронювати своїх співробітників онлайн зможуть критично важливі підприємства та компанії, які працюють на потреби Сил оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.07.2024 14:55