Фото ілюстративне. Джерело: Трускавецька міська рада

Кабмін змінив терміни явки до ТЦК за повісткою: скільки тепер часу є у військовозобов'язаних

Уряд скоротив термін явки до територіальних центрів комплектувань та соціальної підтримки за повісткою. Відтепер військовозобов'язаним надають до 10 діб, щоб з'явитись до військкоматів.

Відповідна постанова уряду № 1134 опублікована 1 жовтня 2024 року.  Цією постановою Кабмін вніс зміни до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

До цього часу діяла норма, за якою день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначався не раніше 14 дня від дня надсилання повістки.

Згідно з новою постановою уряду, що прибути до ТЦК за повісткою потрібно з населеного пункту, що є адміністративним центром області, протягом семи діб, а з інших населених пунктів — протягом 10 діб.

Уряд скоротив термін явки до ТЦК за повісткою

Скріншот з урядового порталу

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко заявляв, що в Україні не будуть призивати обмежено придатних осіб віком від 18 до 25 років. А чоловіків 50-60 років можуть бути призвані на службу лише за окремим розпорядженням з Генерального штабу.

Також повідомлялось, що Міністерство оборони України розробили новий формат повісток. Їх вже тестують на функціональність та запровадять найближчим часом.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що уряд виділив понад 71 мільйон гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця 2024 року. Їх розсилатимуть військовозобов'язаним та резервістам засобами поштового зв'язку.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2024 13:41