Фото: ВРУ

Кадрові питання відклали до серпня: Рада організувала собі "канікули", — ЗМІ

Верховна Рада України взяла перерву у роботі на місяць і пішла на так звані канікули. До роботи парламент повернеться наприкінці серпня.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на неназваного представника партії "Слуга народу".

За даними видання, народні депутати домовились, що наступне пленарне засідання відбудеться на тижні з 19 по 25 серпня. У цей період нардепи розглянуть і кадрові перестановки в уряді, які мали б ухвалити цими днями.

"Кадрові зміни в уряді та всі інші питання перенесли на той час", — наголосило джерело видання.

Згодом голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у коментарі УП заявив, що наступне засідання Верховної Ради відбудеться, щойно народні депутати напрацюють остаточний варіант законопроєкту про припинення діяльності УПЦ МП в Україні.

"Як тільки робоча група завершить напрацювання законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов‘язаних із Росією, і представить його погоджувальній раді, ми одразу визначимо дату наступного засідання", — зазначив Стефанчук.

Він також додав, що на засіданні однієї з погоджувальних рад одноголосно ухвалили рішення, що відповідний проєкт закону буде винесено на голосування парламенту після того, як зберуть 240 голосів на його підтримку. Проте наразі він зібрав лише 226 голосів.

"Тому сьогодні (23 липня, – ред.) ми зібралися і вирішили дати час внутрішній робочій групі для доопрацювання цього законопроекту. Річ у тім, що він значно змінився до другого читання, порівняно з першим. І деякі колеги не погоджуються з усіма змінами. До того ж цей законопроект має бути таким, щоб його ніхто не зміг оскаржити в Конституційному суді України після ухвалення. Щойно робоча група завершить роботу над документом — ми одразу винесемо його в зал", — резюмував голова ВР.

Нагадаємо, 21 липня група депутатів із плакатами проти московської церкви заблокували трибуну Верховної Ради. Вони вимагали прямо зараз розглянути законопроект про її заборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.07.2024 20:59