Блокування трибуни у Верховній Раді. Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

Раду заблоковано: група депутатів вимагає розгляду законопроекту щодо заборони московської церкви (фото)

У вівторок, 21 липня, група депутатів із плакатами проти московської церкви заблокували трибуну Верховної Ради. Вони вимагали прямо зараз розглянути законопроект про її заборону.

Про це повідомили у своїх соціальних мережах народні депутати від фракцій "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко та "Голос" Ярослав Железняк.

"У Раді оголосили перерву на 30 хвилин за заявою двох фракцій. Триває зараз нарада щодо законопроекту щодо московської церкви", — написав раніше Гончаренко.

Згодом він поінформував, що розпочалося блокування трибуни Верховної Ради, куди підійшли депутати з плакатами проти московської церкви.

"Близько 70 депутатів блокують роботу через відмову "Слуги народу" й уламків ОПЗЖ вносити законопроект про заборону РПЦ / МП в Україні", — написав у своїх соцмережах політолог Андрій Смолій.

"Подальші засідання Верховної Ради скасували. Наступні за графіком уже в серпні", — наголосив у підсумку Ярослав Железняк.

Нагадаємо, раніше сьогодні Верховна Рада України продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію ще на 90 днів. Цей правовий режим діятиме щонайменше до 9 листопада цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.07.2024 13:38