Фото: ВРУ

Заборона діяльності РПЦ в Україні: коли Рада розгляне законопроект у другому читанні

Верховна Рада на початку травня може розглянути у другому читанні законопроект №8371 про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Росією.

Про це заявила заступниця голови депутатської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в інтерв'ю Gazeta.uа

"Були заклики розглянути його ще у квітні. Але я думаю, що більш реалістично це зробити у травні. Нам треба підготувати й залу до голосування. Бо "штанги" по цьому законопроекту, такому важливому, бути не може просто", — пояснила вона.

Варто зазначити, що для внесення законопроекту до порядку денного пленарного засідання необхідне рішення погоджувальної ради керівників фракцій та груп.

Що відомо про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Росією в Україні

19 жовтня минулого року Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Росією. За нього проголосували 267 народних обранців.

5 березня 2024 року Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді підтримати в другому читанні та в цілому законопроект, який має заборонити діяльність РПЦ в Україні.

Нагадаємо, наприкінці березня в Москві відбувся соборний з'їзд Російської православної церкви під керівництвом московського патріарха Кирила, на якому "спеціальну військову операцію" назвали "священною війною". В Україні церква московського патріархату не погодилася з цим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2024 21:10