Андрій Костін. Фото: Офіс генпрокурора

Кадровий резерв та реформа внутрішнього контролю: Костін анонсував зміни в системі прокуратури

У системі прокуратури заплановано провести низку зміни, для покращення роботи. Зокрема, буде запроваджено кадровий резерв та проведено реформу системи внутрішнього контролю.

Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін 27 серпня 2024 року на прес-конференції в межах форуму "Україна 2024. Незалежність".

За його словами, в першу чергу планується створення постійної кадрової комісії, яка формуватиме кадровий резерв на посади керівників обласних та окружних прокуратур.

"Це пілотний проект. Його ідея в тому, щоб конкурс проводився не на конкретну посаду, яка звільняється, а на групу посад. Щоб ми мали вибір з низки претендентів, перевірених з погляду компетентності та доброчесності", — зауважив Костін.

По-друге, як зауважив посадовець, вже працює робоча група щодо реформи Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

"Готується законопроект на виконання рекомендацій GRECO", — зазначив Костін.

По-третє, Офіс генпрокурора має намір провести реформу системи внутрішнього контролю. Як наголосив Костін, це необхідно для того, аби "Генеральна інспекція не лише викривала правопорушення, а й допомагала запобігти корупційним та іншим зловживанням".

Нагадаємо, 24 серпня президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Римського статуту. Відтепер Україна повністю долучиться до Міжнародного кримінального суду (МКС), який розслідує воєнні злочини, геноцид і злочини проти людяності. Крім того, Україна набуде повноправного членства в Міжнародному кримінальному суді та братиме участь у роботі Асамблеї держав.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.08.2024 17:10