Андрій Костін. Джерело: Офіс генерального прокурора

Костін анонсував зміни в роботі української прокуратури: назвав чотири напрямки

Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що система української прокуратури розвивається відповідно до найкращих європейських і світових практик. Сфери правосуддя та безпеки є ключовими в контексті переговорів про вступ України до ЄС.

Про це йдеться в Telegram-каналі Офісу генерального прокурора України. За словами Костіна, триває розвиток системи прокуратури відповідно до найкращих європейських та світових практик.

Він додав, що готуються зміни за такими напрямами:

  • посилення системи внутрішнього контролю: генеральна інспекція має не просто реагувати на інциденти, а створити цілісну систему запобігання корупційним проявам і порушенням етики;
  • вдосконалення дисциплінарних процедур — впроваджуються додаткові інструменти КДКП з урахуванням рекомендацій GRECO;
  • сучасний HR: покращення системи управління розвитком персоналу — розбудовується прозора та зрозуміла для кожного прокурора система кар’єрного зростання;
  • цифровізація всіх процесів прокурорської діяльності — використання сучасних технологій задля того, щоби ці зміни були дієвішими та ефективнішими.

"Розвиток цих чотирьох напрямів є невідкладним та першочерговим завданням для забезпечення ефективної роботи органів прокуратури та для збереження довіри суспільства", — наголосив генеральний прокурор.

Минулого тижня Андрій Костін провів зустріч з представниками робочих груп. Спільно обговорили першочергові кроки за цими напрямами, які можуть реалізувати вже найближчим часом і які призведуть до насправді відчутних результатів.

"Вдячний усім партнерам, які підтримують нас у цьому. І сподіваюся на подальшу плідну співпрацю задля втілення цих надважливих ініціатив, яких очікує від нас суспільство та які необхідні для розбудови успішної європейської України", — підсумував Костін.

Нагадаємо, в червні генпрокурор заявляв, що українські правоохоронці задокументували майже 130 тисяч воєнних злочинів, які вчинили російські військові проти українців. Це означає в середньому 150 злочинів на день. Кожні 10 хвилин рашисти здійснюють злочин проти України та її громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2024 18:37